Επεξεργασία Υγρής Ζάχαρης Και Γλυκαντικών

Επεξεργασία Υγρής Ζάχαρης Και Γλυκαντικών

Συστήματα απολύμανσης ​στην επεξεργασία υγρής ζάχαρης και γλυκαντικών​ με την τεχνολογία UVC.

Τα βακτήρια, οι ζύμες και τα καλούπια αποτελούν μείζονα κίνδυνο για την ποιότητα και την ασφάλεια των υγρών διαλυμάτων ζάχαρης και υγρών γλυκαντικών. Ως ειδικός προμηθευτής στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, η ’’Sanuvox Technologies Inc’’ έχει σχεδιάσει μια συγκεκριμένη σειρά συστημάτων απολύμανσης UV υγρού σακχάρου που έχουν σχεδιαστεί για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της απολύμανσης των υψηλών ιξώδους και της χαμηλής εκπομπής UV που συναντώνται σε διαλύματα ζάχαρης.

Η σειρά SS και SSL (διάλυμα ζάχαρης) χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία λαμπτήρων χαλαζία και πολυχρωμίας UV λεπτής μεμβράνης, με ειδικά σχεδιασμένους θαλάμους UV για αποτελεσματική κατανομή δόσεων UV έως 69 brix και μια αποδεδειγμένη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στην παστερίωση.
Τα οφέλη της απολύμανσης UV περιλαμβάνουν:Σημαντική μείωση κόστους σε σύγκριση με την παστερίωση, απενεργοποιεί όλους τους γνωστούς μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των θερμόφιλων βακτηρίων δεν αλλάζει τις οργανοληπτικές ιδιότητες (Γεύση, υφή, οσμή και Ph) , λύσεις για διαλύματα ζαχαρότευτλων και ζαχαροκάλαμου ,πρότυπα συστήματα UV για διαλύματα ζάχαρης έως 69 brix.Τα σιρόπια – διαλύματα σακχάρων όπως η σακχαρόζη, η φρουκτόζη και η γλυκόζη – είναι βασικά συστατικά σε χιλιάδες προϊόντα τροφίμων και ποτών, προσθέτοντας γλυκύτητα στα αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, ζαχαροπλαστική και ακόμη και κέτσαπ ντομάτας.

​Σε συγκεντρώσεις άνω των 66 ° Brix (1 ° Bx είναι 1 γραμμάριο σακχαρόζης σε 100 γραμμάρια διαλύματος) η οσμωτική πίεση του διαλύματος είναι τόσο υψηλή που τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν, αλλά πολλά παράγουν σπόρια που παραμένουν αδρανή έως ότου η συγκέντρωση μειωθεί όταν το σιρόπι προστίθεται στο προϊόν. Τότε αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.​
Όταν είναι ενεργά, αυτά τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό, δυσμενείς γεύσεις, ανεπιθύμητες οσμές, αλλαγές στην υφή, μειωμένη διάρκεια ζωής του προϊόντος και κρίσιμα, αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης μόλυνσης και κακής υγείας. Επομένως, ο έλεγχος της ανάπτυξης βακτηρίων είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Για να αποφευχθούν οι αλλαγές στην ποιότητα του προϊόντος που μπορούν να παράγουν χημικά πρόσθετα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών για μειώσεις των πρόσθετων και συντηρητικών, οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών αναζητούν εναλλακτικές τεχνικές για την προστασία των προϊόντων τους από βακτηριακές βλάβες.

Επεξεργασία Υγρής Ζάχαρης Και Γλυκαντικών

Η Εναλλακτική Λύση στην Παραδοσιακή Παστερίωση της Υγρής Ζάχαρης

Σε αντίθεση με τις χημικές ουσίες, η Επεξεργασία Υγρής Ζάχαρης Και Γλυκαντικών με υπεριώδη ακτινοβολία δεν εισάγει υπολείμματα παραγόντων ή υποπροϊόντων στο υγρό και δεν θα αλλάξει τις οργανοληπτικές ιδιότητες ενός προϊόντος, προστατεύοντας παράλληλα από ένα ευρύ φάσμα μικροοργανισμών συμπεριλαμβανομένων των θερμοφιλικών σπόρων που είναι ανεκτικοί στην παστερίωση.

Χρησιμοποιώντας ακτινοβολία UVC υψηλής έντασης σε μήκος κύματος 254 nm, η επεξεργασία με υπεριώδη ακτινοβολία θα παρέχει κατά 99,99% μείωση των μικροοργανισμών σε ένα μόνο πέρασμα.​Η θεραπεία απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε διαλύματα σακχάρου τη δεκαετία του 1980, επομένως είναι μια καλά αποδεδειγμένη τεχνολογία, αλλά οι ιδιότητες των σιροπιών καθιστούν την εφαρμογή ακατάλληλη για τυπικές μονάδες απολύμανσης UV.

«Οι συμβατικοί λαμπτήρες υδραργύρου εκπέμπουν φως στα 254 νανόμετρα. Καθώς αυτό βρίσκεται κάτω από το βέλτιστο μήκος κύματος των 265 nm, η απόδοση της απολύμανσης δεν είναι βέλτιστη », επιστήμονας στο Άλλα μειονεκτήματα αυτών των λαμπτήρων είναι οι μακρές φάσεις προθέρμανσης, η σύντομη διάρκεια ζωής τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν με ευελιξία λόγω του ογκώδους σχεδιασμού τους.

Για αυτούς τους λόγους, προτιμούμε τα UV LED της εταιρίας που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα, ’’Sanuvox Technologies Inc’’ τα οποία εκπέμπουν σε μέγιστο μήκος κύματος 265 νανόμετρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι UV-C LEDs, επειδή η ακτινοβολία τους καταστρέφει το DNA των παθογόνων πολύ πιο αποτελεσματικά.

​«Οι ακτίνες UV παράγουν συντονισμούς στα νουκλεϊκά οξέα του DNA και σπάζουν τους δεσμούς των μορίων ανοιχτά. Αυτό αλλάζει τους κυτταρικούς πυρήνες των μικροοργανισμών με τρόπο που καθιστά αδύνατη την κυτταρική διαίρεση. Κατά συνέπεια, τα παθογόνα δεν μπορούν πλέον να πολλαπλασιαστούν. “

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε πρόβλημα αποστείρωσης στην διαδικασία παραγωγής σας.


​Η εταιρία μας είναι αντιπρόσωπος της ’’Sanuvox Technologies Inc’’. Από το 2004 ειδικευόμαστε στην μελέτη τεχνολογιών και την εφαρμογή συσκευών UVC που εξασφαλίζουν την ασφαλή ποιότητα αέρα των επιφανειών εσωτερικών χώρων και την απολύμανση των συσκευών που μεταφέρουν την ενέργεια σε αυτούς. Για να μάθετε περισσότερα για το σύστημά μας (καθώς και για τις συμπληρωματικές διαδικασίες καθαρισμού αέρα και επιφανειών) επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας προσφέρουμε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες των υπεριωδών ακτίνων UVC.