Εφαρμογές UVC Στην Ζυθοποιία

Εφαρμογές UVC Στην Ζυθοποιία

Συστήματα Απολύμανσης Παραγωγής με την Τεχνολογία UVC ​​

Τεχνολογία χωρίς υδράργυρο, επίσης κατάλληλη για την απολύμανση του παρασκευασμένου νερού, καθώς και για εμφιαλωμένη μπύρα και άλλα ποτά.Το υπεριώδες φως απενεργοποιεί τα μικρόβια στο πόσιμο νερό. Μέχρι τώρα, αυτή η διαδικασία απολύμανσης βασίστηκε συνήθως σε λαμπτήρες υδραργύρου-ατμών, οι οποίοι εκπέμπουν φως στο φάσμα UV. Ωστόσο, ο υδράργυρος είναι ένα τοξικό βαρύ μέταλλο που μπορεί να βλάψει τόσο την ανθρώπινη υγεία όσο και το περιβάλλον.

Εφαρμογές UVC Στην Ζυθοποιία

Τώρα ερευνητές στο Fraunhofer Institute for Optronics, System Technologies and Image Exploitation (IOSB) στο Ilmenau της Γερμανίας, ερευνούν μια πιο πράσινη και πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση, η οποία χρησιμοποιεί UV LED για την καταστροφή του βακτηριακού DNA. Η τεχνολογία είναι επίσης κατάλληλη για την απολύμανση του ζυθοποιείου και για την απολύμανση των καλυμμάτων για εμφιαλωμένη μπύρα, αναψυκτικά και μεταλλικό νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλήρωσης.

Για να διασφαλιστεί καθαρό νερό για μπύρα υψηλής ποιότηταςΕφαρμογές UVC Στην Ζυθοποιία, οι εταιρείες παρασκευής ζυθοποιίας εγκαθιστούν συχνά συστήματα υπεριώδους ακτινοβολίας πριν από τον εξοπλισμό παρασκευής τους, για να διατηρήσουν το πόσιμο νερό απαλλαγμένο από μικρόβια. Το υπεριώδες φως χρησιμοποιείται επειδή είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση βακτηρίων, ιών και μικροβίων. το γενετικό τους υλικό καταστρέφεται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

«Οι συμβατικοί λαμπτήρες υδραργύρου εκπέμπουν φως στα 254 νανόμετρα. Καθώς αυτό βρίσκεται κάτω από το βέλτιστο μήκος κύματος των 265 nm, η απόδοση της απολύμανσης δεν είναι βέλτιστη», επίσης άλλα μειονεκτήματα αυτών των λαμπτήρων είναι οι μακρές φάσεις προθέρμανσης, η σύντομη διάρκεια ζωής τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν με ευελιξία λόγω του ογκώδους σχεδιασμού τους.

Για αυτούς τους λόγους, προτιμούμε τα UV LED της εταιρίας που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα, ’’Sanuvox Technologies Inc’’ τα οποία εκπέμπουν σε μέγιστο μήκος κύματος 265 νανόμετρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι UV-C LEDs, επειδή η ακτινοβολία τους καταστρέφει το DNA των παθογόνων πολύ πιο αποτελεσματικά.

​«Οι ακτίνες UV παράγουν συντονισμούς στα νουκλεϊκά οξέα του DNA και σπάζουν τους δεσμούς των μορίων ανοιχτά. Αυτό αλλάζει τους κυτταρικούς πυρήνες των μικροοργανισμών με τρόπο που καθιστά αδύνατη την κυτταρική διαίρεση. Κατά συνέπεια, τα παθογόνα δεν μπορούν πλέον να πολλαπλασιαστούν. ”
UV χωρίς υδράργυρο: Σε αντίθεση με τους προβληματικούς λαμπτήρες υδραργύρου, οι λυχνίες UV δεν απαιτούν καμία φάση προθέρμανσης – φτάνουν αμέσως σε πλήρη ισχύ. Επιπλέον, προσφέρουν υψηλή μηχανική σταθερότητα, είναι μη τοξικά και λειτουργούν σε χαμηλή τάση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτά τα LED είναι προβολείς. Λόγω της ακτινοβολίας τους, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σχεδιασμού. Το τέλειο αποτέλεσμα μια εφαρμογής είναι ο σχεδιασμό των μονάδων,το πώς θα δομηθούν οι γεωμετρίες φωτισμού, η βέλτιστη διάταξη των συστοιχιών,πόσα LED χρειάζονται, και πώς πρέπει να τοποθετηθούν οι πηγές όταν χρειαζόμαστε διαφορετικά μήκη κύματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε πρόβλημα αποστείρωσης στην διαδικασία παραγωγής σας.


​Η εταιρία μας είναι αντιπρόσωπος της ’’Sanuvox Technologies Inc’’. Από το 2004 ειδικευόμαστε στην μελέτη τεχνολογιών και την εφαρμογή συσκευών UVC που εξασφαλίζουν την ασφαλή ποιότητα αέρα των επιφανειών εσωτερικών χώρων και την απολύμανση των συσκευών που μεταφέρουν την ενέργεια σε αυτούς. Για να μάθετε περισσότερα για το σύστημά μας (καθώς και για τις συμπληρωματικές διαδικασίες καθαρισμού αέρα και επιφανειών) επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας προσφέρουμε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες των υπεριωδών ακτίνων UVC.