Τι Είναι η Τεχνολογία UVC

Πως λειτουργούν οι υπεριώδεις ακτίνες UVC;

Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα που αποτελούν μέρος του φωτός.Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα χωρίζονται σε τρεις κύριες ζώνες μήκους κύματος, εκφρασμένες σε νανόμετρα (nm): Ακτίνες υπεριώδους (UV) 100-400 nm Ορατές (φωτεινές) ακτίνες 400-700 nm Υπέρυθρες ακτίνες (IR) 700-800.000 nm.
Οι ακτίνες UV με τη σειρά τους χωρίζονται σε τρεις ζώνες:

  • UV-A (315-400 nm) με ιδιότητες μαυρίσματος.
  • UV-B (280-315 nm) με θεραπευτικές ιδιότητες και ιδιότητες σύνθεσης βιταμίνης “D”.
  • UV-C (100-280 nm) με μικροβιοκτόνες ιδιότητες.
Τι Είναι η Τεχνολογία UVC

Είναι ορατές οι ακτίνες UV-C;
​Oι λαμπτήρες με Τεχνολογία UVC έχουν εκπομπή περίπου 90% σε μήκος κύματος 253,7 nm. Αυτή η συχνότητα είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι και έχει ισχυρή μικροβιοκτόνο δύναμη. Το υπόλοιπο 10% των εκπομπών του λαμπτήρα είναι ορατό (συνήθως εμφανίζεται ως γαλάζιο φως).

Ποιά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα των λαμπτήρων UV-C σε σχέση με τα χημικά προιόντα;

  • Τα μικρόβια δεν μπορούν να αποκτήσουν αντίσταση στις ακτίνες UV-C, όπου συμβαίνει μόνο με τη χρήση χημικών απολυμαντικών και αντιβιοτικών.Οι ακτίνες UV είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Όταν χρησιμοποιείτε κανονικά απολυμαντικά, η περιβαλλοντική ρύπανση είναι αναπόφευκτη. Ενέχουν επίσης σοβαρούς κινδύνους από την άμεση εισπνοή ατμών ή την κατάποση τροφίμων που έχουν μολυνθεί μετά από άμεση επαφή με χημικά απολυμαντικά.
  • Όπου η χρήση χημικών απολυμαντικών είναι αναπόφευκτη (βιομηχανίες τροφίμων / φαρμακευτικών / υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ.), η χρήση υπεριωδών ακτίνων στη διαδικασία απολύμανσης μπορεί να μειώσει την απαιτούμενη ποσότητα, η οποία επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και είναι καλύτερη για το περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα – και , τις περισσότερες φορές, βελτίωση – ποιότητα απολύμανσης.
  • Οι συσκευές ακτίνων UV-C μπορούν να εγκατασταθούν στα περισσότερα περιβάλλοντα και μηχανήματα και μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να διατηρούν το ίδιο επίπεδο απολύμανσης μέρα και νύχτα, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες υγιεινής χωρίς καμία διακύμανση της ποιότητας. Αντιθέτως, τα χημικά απολυμαντικά είναι πιο αποτελεσματικά κατά τη χρήση.

 

Οι συσκευές  που διαθέτει και κατασκευάζει η εταιρία μας προσφέρουν χαμηλό κόστος λειτουργίας και χωρίς συντήρηση, εκτός από την κανονική αντικατάσταση λαμπτήρων. Αυτά τα ισχυρά και πολύ ανθεκτικά συστήματα παρέχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής.

Που χρησιμοποιούμε περισσότερο την Τεχνολογία UVC και τις ακτίνες UV-C;

  • Βιομηχανίες τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων , για την απολύμανση αέρα και επιφανειών σε χώρους παραγωγής, απολύμανση δοχείων προϊόντων (συσκευασία), απομόνωση «προστατευμένων» περιοχών για την παραγωγή και συσκευασία προϊόντων και περιοχές που κινδυνεύουν από μόλυνση. Αυτές οι διαδικασίες αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια και τη διατήρηση των προϊόντων που αγοράζουμε και παρέχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, καθώς δεν αφήνουν υπολείμματα και βοηθούν στη μείωση ή ακόμη και στην εξάλειψη της ανάγκης για χημικά απολυμαντικά, τα οποία μπορούν να αφήσουν επιβλαβή υπολείμματα σε προϊόντα.​​
  • Νοσοκομεία , για την πρόληψη της μετάδοσης, και συνεπώς της μετάδοσης, επικίνδυνων βακτηρίων ή ιών που μπορεί να βρεθούν στον αέρα ή να μεταφερθούν μετά από επαφή με μολυσμένα άτομα ή επισκέπτες, όπως η TBC και η Legionella.
  • Συστήματα κλιματισμού, για την πρόληψη της προβληματικής και επιβλαβούς συσσώρευσης μούχλας και βακτηρίων σε συστήματα ή αγωγούς αγωγής αέρα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες που σχετίζονται με την οικοδόμηση (BRI), εξωγενή αλλεργική κυψελίτιδα, ιογενείς, μυκητιασικές και Rickettsial λοιμώξεις, βρογχικό άσθμα, πυρετό, Στο στρατό χρησιμοποιούν συστήματα UV-C για την πρόληψη βιολογικών επιθέσεων όπως η διασπορά του άνθρακα σε αγωγούς.
  • Συστήματα επεξεργασίας νερού που προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τα ζώα και για υγιεινή χρήση, για την εξάλειψη τυχόν μικροοργανισμών που μπορεί να βρεθούν στο νερό που προέρχεται από πηγάδια, δεξαμενές και υδραγωγεία. Το σύστημα πρέπει να εγκατασταθεί μετά από ένα ενεργό φίλτρο άνθρακα, όπως σε διανομείς νερού, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο συχνές στις πόλεις.

Οργανισμοί πιστοποίησης και μελετών για την Τεχνολογία UVC των UV-C RAYS;​

Πολλοί οργανισμοί με παγκόσμια εμβέλεια, όπως , WHO ,EPA, CDC, ASHRAE και , προτείνουν τη χρήση  ακτίνων UV-C για την απολύμανση νερού, περιβάλλοντος και συστημάτων κλιματισμού. Η εταιρία μας και οι συνεργάτες μας είναι μέλη του IUVA (International Ultraviolet Association), ενός παγκόσμιου οργανισμού που συλλέγει και δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και διοργανώνει διάφορες διεθνείς συναντήσεις κάθε χρόνο.