Αποθήκευση Φρούτων - Λαχανικών

Αποθήκευση Φρούτων – Λαχανικών

UVC Tech Therapy Φρούτων-Λαχανικών

Η ποιότητα του αέρα και ο κίνδυνος επιφανειακής μόλυνσης διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο για την επεξεργασία τροφίμων, την παραγωγή, τη συσκευασία, καθώς και την καλλιέργεια και αποθήκευση φρούτων και λαχανικών. Η αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία τόσο του αέρα όσο και της επιφάνειας του προϊόντος και της συσκευασίας μπορεί να μειώσει δραματικά τις πιθανότητες μόλυνσης και μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων καταστρέφοντας το αέριο (δηλαδή αιθυλένιο) που προκαλεί την γήρανση των προϊόντων.

Σημαντικότερα Οφέλη από την
Τεχνολογία Υπεριώδους Ακτινοβολίας UVC

  • Βελτιώστε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα των εγκαταστάσεων καταστρέφοντας αερομεταφερόμενους βιοχημικούς ρύπους όπως ιούς, βακτήρια, μούχλα και χημικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε επιφανειακή μόλυνση και πρόωρη γήρανση φρούτων και λαχανικών.
  • Επιφανειακή αποστείρωση προϊόντων και συσκευασιών (δηλ. εξάλειψη λιστερίας από επιφάνειες κρέατος).
  • Ενσωματώστε τα φωτιστικά UV στη γραμμή παραγωγής (π.χ. πάνω από ταινίες μεταφοράς) για να βάλετε τα προϊόντα και τις επιφάνειες πριν από τη συσκευασία διατηρώντας ένα αποστειρωμένο προϊόν έτοιμο για διανομή ή κατανάλωση.
  • Συστήματα λαμπτήρων UV που χρησιμοποιούν επίστρωση TEFLON για την αποφυγή διαφυγής τυχόν περιεχομένων λαμπτήρων UV σε περίπτωση θραύσης λαμπτήρα.
  • Μειώστε ή εξαλείψτε τις δυσάρεστες οσμές που μπορεί να προκύψουν από τον εξωτερικό αέρα ή τον επανακυκλοφορούμενο αέρα μέσα στο κτίριο.
  • Βελτιώστε την απόδοση του εξοπλισμού μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό κόστος.
  • Διατηρήστε ένα καθαρό πηνίο εξατμιστή εξοικονομώντας χρόνο και πόρους για τον καθαρισμό των πηνίων​.
Αποθήκευση Φρούτων - Λαχανικών

Συνδυασμός Αυτόνομων Συστημάτων UV / HEPA σχεδιασμένα για διήθηση σωματιδίων και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία. Το UVC έχει δοκιμαστεί από το EPA & National Homeland Security και αποτελεί αποδεδειγμένα μία πράσινη τεχνολογία.

Αποθήκευση Φρούτων - Λαχανικών
Αποθήκευση Φρούτων - Λαχανικών
Αποθήκευση Φρούτων - Λαχανικών

Επίδραση ακτινοβολίας UV-C στα φρέσκα προϊόντα

Η ακτινοβολία UV-C αντιπροσωπεύει μια έγκυρη εναλλακτική λύση για τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, τα οποία ενδέχεται να απελευθερώσουν υπολείμματα στο προϊόν ή να αλλάξουν την ποιότητά του. Η παρακολούθηση των εφαρμογών UV είναι απαραίτητη καθώς η αποτελεσματικότητα της θεραπείας με υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τύπο των φρούτων ή λαχανικών .

Ειδικές εφαρμογές ακτινοβολίας UV-C και απαραίτητες δόσεις για κάθε προιόν

Ντοματα

ΝΤΟΜΑΤΑ

Το φως UV-C μπορεί να βελτιώσει τη θρεπτική αξία και να αυξήσει το επίπεδο του λυκοπενίου χωρίς να τροποποιήσει τις φυσικές ιδιότητες των τοματών κατά την αποθήκευση μετά τη συγκομιδή. Σε χαμηλές συγκεντρώσεις (περίπου 4 kJ / m2), η ακτινοβολία UV-C μπορεί να προκαλέσει την έκφραση ενός αριθμού γονιδίων απόκρισης άμυνας και να καταστέλλει την έκφραση γονιδίων που εμπλέκονται στην αποσυναρμολόγηση των κυτταρικών τοιχωμάτων, στον μεταβολισμό των λιπιδίων και στη φωτοσύνθεση.

Μανιτάρια

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Η ακτινοβολία UV-C έχει αντιμικροβιακό αποτέλεσμα, επομένως θα μπορούσε να εφαρμοστεί ως εργαλείο απολύμανσης στα μανιτάρια. Η ακτινοβολία U

V-C σε δόσεις 0,45-3,15 kJ / m2 αφήνει να μειωθεί το Escherichia coli O157: H7 κατά 0,67-1,13 log CFU / g.

Μυρτιλος

ΜΥΡΤΙΛΟΣ

Η ακτινοβολία UV-C μπορεί να μειώσει τη φθορά των μούρων που προκαλείται από την ώριμη σήψη (Colletotrichum acutatum) και να ενισχύσει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ενώσεων, όπως η ολική ανθοκυανίνη και τα συνολικά φαινολικά. Οι βέλτιστες δόσεις UV-C για τη βελτίωση των φυτοχημικών ιδιοτήτων των βατόμουρων κυμαίνονται από 2,15 έως 4,30 kJ / m2.

Φραουλα

ΦΡΑΟΥΛΑ

Η ακτινοβολία UV-C που εφαρμόζεται σε δόσεις από 0,43 έως 4,30 kJ / m2 μπορεί να καθυστερήσει το μαλάκωμα του ιστού ενεργώντας στην αντιοξειδωτική και ενζυματική δράση στη φράουλα. Η θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία σε ορμονικές δόσεις προκαλεί την έκφραση των γονιδίων απόκρισης άμυνας, τα οποία σταματούν την υποβάθμιση του κυτταρικού τοιχώματος που ελέγχει το μαλάκωμα ή υπερασπίζεται τον καρπό της φράουλας από λοιμώξεις, όπως το γκρίζο καλούπι που προκαλείται από το Botrytis cinerea.

Μπροκολο

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Το κιτρίνισμα Floret είναι ένα αρκετά κρίσιμο ζήτημα που περιορίζει τη διάρκεια ζωής και την ποιότητα του μπρόκολου. Η ακτινοβολία UV-C που εφαρμόζεται σε δόσεις από 4 έως 14 kJ / m2 μπορεί να επιβραδύνει την αποικοδόμηση της χλωροφύλλης.

Πιπεριές

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Το φως UV-C μπορεί να μειώσει την επίπτωση και τη σοβαρότητα των ψυχρών τραυματισμών στο πιπέρι κατά την αποθήκευση μετά τη συγκομιδή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ακτινοβολία UV-C που εφαρμόζεται σε δόση 7 kJ / m2 μπορεί να επιβραδύνει τα συμπτώματα λόγω ψυχρού τραυματισμού και να διατηρήσει τη σταθερότητα των ιστών.

Μήλο

ΜΗΛΟ

​Η ακτινοβολία UV-C που εφαρμόζεται στη δόση των 1,2 kJ / m2 μπορεί να απολυμάνει την επιφάνεια του μήλου, να σταματήσει τα οξειδωτικά ένζυμα, να αποτρέψει την ανάπτυξη καφέ και την ανάπτυξη μυρωδιών. Επιπλέον, το υπεριώδες φως δημιουργεί ένα ξηρό προστατευτικό φιλμ που αναστέλλει τη μικροβιακή ανάπτυξη και τη διαρροή χυμού, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή. Πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει διαφορετική γεύση ενώ παραλαμβάνουμε την ποικιλία.

Σπανάκι

ΣΠΑΝΑΚΙ

Η ακτινοβολία UV-C που εφαρμόζεται σε σωστές δόσεις και στις δύο πλευρές στο σπανάκι θα μπορούσε να μειώσει τη μικροβιακή ανάπτυξη και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής χωρίς να διακυβεύεται η φρέσκια ποιότητα του σπανακιού. Η ακτινοβολία UV-C σε δόσεις από 2,4 έως 24 kJ / m2 μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη των Listeria monocytogenes, Salmonella enterica, Pseudomonas marginalis, psychrotrophic and Enterobacteriaceae. Ωστόσο, το φως UV-C που εφαρμόζεται σε χαμηλές δόσεις είναι αποτελεσματικό στην αρχική μικροβιακή μείωση στην αρχή της αποθήκευσης, για το λόγο αυτό η διάρκεια ζωής του φρέσκου σπανακιού κυμαίνεται από 4 έως 5 ημέρες στους 5 ° C.

Καρπούζι

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

​Η ακτινοβολία UV-C που εφαρμόζεται σε δόσεις από 1,4 έως 2,8 kJ / m2 μπορεί να μειώσει τη μικροβιακή ανάπτυξη και τη δραστικότητα ενζύμου καταλάσης σε φρέσκο ​​καρπούζι. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του φωτός UV-C εξαρτάται από την αρχική μικροβιακή μόλυνση και την επιφανειακή έκθεση στη θεραπεία.

​Ελάτε να προσπαθήσουμε μαζί για την αποστείρωση του εξοπλισμού σας και για ένα υγιές περιβάλλον

​Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, παρέχοντας στον εξοπλισμό σας απόλυτη αποστείρωση. Για να μάθετε περισσότερα για το σύστημά μας (καθώς και για τις συμπληρωματικές διαδικασίες καθαρισμού αέρα και επιφανειών) επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Θα προσφέρουμε ευχαρίστως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες των υπεριωδών ακτίνων και τις επιπτώσεις τους στην πλήρη απολύμανση.